Ako obliecť bábätko na noc?

Ako zistiť, či nie je bábätku v noci zima, alebo príliš teplo? Môže sa budiť práve kôli tomuto nepohodliu?

Mnohé mamičky trápi, či ich dieťatku nie je veľmi zima a preto častým problémom je, že detičky sú "preobliekané", než by ich trápil chlad.

Prehriatie môže byť pre malé bábätko nebezpečné. Skúsime vám pomôcť našou tabuľkou, ktorá vám bude nápomocná a poradí vám, koľko vrstiev treba obliecť dieťatku pri rôznych teplotách v miestnosti.

blog obliekanie noc 2

Ideálna teplote pre kvalitný spánok je okolo 21 stupňov

Pre novorodencov sú ideálne na spinkanie takzvané "ulitky". Bábätká sa vďaka nim cítia ako v maminkinom brušku, zmierňujú príznaky novorodeneckej koliky, cítia sa bezpečne, zabraňujú prebudeniu kôli tzv. Moorovmu reflexu a zabraňujú poškriabaniu detskej pokožky.

blog obliekanie noc 4

Spací vak je ideálny pre bábätká, ktoré sa v noci hýbu a dokážu perinku, či dečku rýchlo odkopnúť. Ak dieťatko odmieta spací vak a jeho putovanie po postieľke znemožňuje, aby zostalo prikryté, oblečte mu na noc hrubšie pyžamko. 

blog obliekanie noc 1

Či je bábätku teplo, alebo zima môžete skúšať na záhlaví bábätka. Pokiaľ je za krkom spotené, odoberte jednu vrstvu prikrývky. Ak má záhlavie studené, je mu zima a treba mu jednu vrstvu pridať.

blog obliekanie noc 6